Astfel, în cursul serii trecute, într-un interval de numai cinci ore, s-au înregistrat precipitaţii de 223 l/mp, la staţia hidrometrică Ocoliş de pe Valea Iarei. De asemenea, până în cursul dimineţii de vineri, au mai căzut, în acelaşi loc, 25 l/mp.

Potrivit sursei citate, în urma ploilor torenţiale, de tip flash-flood, precum şi a scurgerilor rapide de pe versanţi, pe râul Ocoliş, s-a produs o viitură puternică, cu efecte locale severe în localităţile Ocoliş - sat Ocoliş şi Vidolm (judeţul Alba), respectiv Iara - sat Ocolişel (judeţul Cluj), unde s-au înregistrat cele mai însemnate pagube materiale, dar nu au fost victime omeneşti.

"Echipele Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş -Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba, împreună cu cele ale IJSU Alba şi voluntari din cadrul primăriilor Ocoliş, Vidolm (judeţul Alba) şi Ocolişel (judeţul Cluj), acţionează la această oră, cu utilajele din dotare, pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă Ocoliş şi Ocolişel (afluenţii de stânga ai râului Arieş), precum şi pentru deblocarea căilor de acces din zonă. Nivelurile râurilor Ocoliş şi Valea Iarei sunt în scădere, fiind sub cotele de atenţie. În continuare, sunt prognozate precipitaţii Cod portocaliu pentru bazinul superior şi afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior al râului Arieş (judeţele Alba şi Cluj), conform avertizării hidrologice emise de INHGA, până sămbătă, la ora 9.00 (Cod portocaliu) şi până la ora 16:00", menţionează ANAR.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de viituri, valabilă până sâmbătă dimineaţa pe râuri din opt judeţe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și