Încă de atunci, comunitatea de romi din Baia Mare s-a aflat într-o continuă fierbere, întrucât s-a luat în calcul inclusiv ipoteza că autorul ar proveni de aici. S-au lansat o mulţime de ipoteze, au fost audiate o mulţime de persoane. Până în prezent, însă, la nouă luni de la abominabila faptă, autorul este, în continuare, liber.

În data de 30 aprilie, o fetiţă de etnie romă în vârstă de cinci ani, cu domiciliul în zona Cuprom, pe nume Estera, a dispărut fără urmă. Familia a căutat-o înnebunită, mai ales după căderea serii. A fost găsită înainte de miezul nopţii, de fratele său minor, fără suflare, în ruinele unei clădiri dezafectate din apropiere. S-a constatat că a fost agresată sexual, iar ulterior ucisă fără milă.

În 1 mai, anchetatorii au prelevat probe ADN de la faţa locului şi au început o anchetă complexă, sute de persoane ajungând la audieri. În 7 mai, s-a anunţat faptul că au venit inclusiv anchetatori din Capitală. Au fost chemaţi la audieri atât copii, cât şi adulţi, indivizi cu cazier sau fără antecedente, din comunitate şi din afară. S-au făcut inclusiv testări cu poligraful, însă tot nu s-a ajuns la vreun rezultat. S-au prelevat sute de probe de la posibili suspecţi, însă rezultatele nu s-au potrivit.

Au apărut o mulţime de scenarii şi ipoteze. S-au căutat asemănări cu cazuri similare, însă nicio pistă nu a condus către autorul crimei. În prezent, există un cerc de suspecţi. S-a vorbit despre patru persoane, toate cu domiciliul în zonă, însă nimeni nu a fost sub acuzare.

Poliţiştii maramureşeni au declarat, pentru AxaNews.ro, că au fost audiate peste 200 de persoane în acest caz, ceea ce denotă o anchetă fără precedent.

“Soluţionarea acestui caz reprezintă o prioritate a poliţiştilor de investigaţii criminale, cu atât mai mult cu cât la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş acesta este sigurul caz de omor cu autor necunoscut. În cursul cercetărilor efectuate până în acest moment au fost prelucrate şi exploatate mai multe date, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, au fost audiate 220 de persoane şi au fost prelevate probe biologice de la aproximativ 200 de persoane. Sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii continuă cercetările şi investigaţiile în rândul comunităţii. Vă asigurăm că din partea instituţiei noastre s-au depus şi se depun în continuare toate diligenţele pentru soluţionarea acestui dosar”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Liviu Constantin Grozavu, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct al instituţiei, a declarat, pentru AxaNews.ro, că pistele existente sunt, în continuare, verificate de oamenii legii.

“Există un cerc de suspecţi, există mai multe variante de lucru, însă, până în prezent, nicio probă biologică prelevată nu se potriveşte cu cele găsite la locul infracţiunii”, a explicat Bogdan Gabor.

AxaNews.ro a luat legătura şi cu un criminalist cu experienţă. Acesta este convins de faptul că autorul faptei provine din rândul comunităţii de la Cuprom. Autorul, însă, nu are antecedente penale, ca atare nu figurează în baza de date. Cumva, însă, el ar fi scăpat, până în prezent, de ochiul anchetatorilor, întrucât nu pare suspect. S-a vorbit mult şi despre ipoteza conform căreia unele probe s-ar fi deteriorat în noaptea de după descoperirea trupului neînsufleţit al micuţei Estera. Astfel, anchetatorilor le este dificil să găsească potrivirea între mostrele ADN. Nimic nu este, însă, oficial, cu privire la acest aspect.

Cert este faptul că se fac eforturi colosale pentru prinderea infractorului. Multe voci, chiar din rândul locuitorilor de la Cuprom, spun că infractorul ar fi mai aproape decât s-ar crede. Însă, lipsesc probele decisive. Momentan. Ne întrebăm dacă criminalul are vreo remuşcare după ce a siluit şi ucis cu sânge rece o biată fetiţă!…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet