Au avut loc opt percheziţii în Ilfov și în București, la suspecți ce aveau legături cu grupuri de crimă organizată din SUA, Uniunea Europeana şi Nouă Zeelandă. Traficanții plănuiau și un asasinat, spun anchetatorii.

O dronă cu termoviziune a fost esențială în ancheta de la București, deschisă la cererea Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii. A surprins exact momentul în care săgețile trimise la București pentru a negocia un transport de sute de kilograme de cocaină stabileau, împreună cu românul implicat, ultimele detalii.

Mihaela Porime: „Membrii organizației infracționale au distribuit droguri. Membrii grupării au negociat prin intermediari cumpărarea unor cantități. Negocierile și tranzacțiile având loc pe teritoriul României.”

Ancheta a scos la iveală că, imediat după plasarea comenzii, de către liderul Hells Angels Noua Zeelandă, o grupare criminală ai cărei membri sunt motocicliști înrăiți, oamenii desemnați să se ocupe au mers la București.

Drogurile, cocaină și metamfetamină, erau preparate în Statele Unite ale Americii. Erau apoi aduse în România, de unde erau transportate către arhipelag. O parte rămânea în România, de unde era distribuită inclusiv pe piețele din alte țări europene.

Americanii au jucat un rol esențial în anchetă. Instituții prestigioase, cu experiență în combaterea criminalității organizate, precum Homeland Security și DEA au pus umărul la prinderea traficanților.

Bianca Menendez, reprezentant Ambasada: „Aceste infracțiuni amenință comunitățile vulnerabile și creează un mediu de insecuritate în societate. Statele Unite sunt pregătite să sprijine aceste eforturi de a îi aduce pe infractori în fața justiției.”

La perchezițiile făcute în acest caz, anchetatorii au descoperit o parte din colecția impresionantă de motociclete a membrilor grupării, doi bolizi de lux, dar și 200.000 de dolari și o armă deținută ilegal.

Gruparea Hells Angels, care ar fi în spatele mega transportului care era pus la cale, este cunoscută drept foarte periculoasă. Specialiștii spun că adesea aceștia sunt implicați în trafic de droguri, șantaj, și fapte de extremă violență.

Marius Lazăr, liderul Hells Angels România ar putea fi extrădat în SUA
Potrivit DIICOT, liderul Hells Angels din România a fost prins în flagrant având asupra lui suma 50.000 euro, în numerar şi actele de proprietate a două imobile , reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

De asemenea, la locul de întâlnire al membrilor grupării au fost prinși și doi cetăţeni neozeelandezi, imediat după ce negociaseră plata unei cantităţi de cocaină, ce urma să fie transmisă în Noua-Zeelandă. Michael Matthews Murray și Patrick Johnson Marc ar putea fi și ei extrădați, după ce un judecător din Texas a emis mandate de arestare împotriva lor.

Toți trei vor afla decizia în data de 3 decembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și