Surse din cadrul IPJ Maramureș susțin că agenta în cauză are spatele asigurat de către mai mulți șefi din IPJ Maramureș, din cauza faptului că unii dintre aceștia ar fi beneficiat de anumite favoruri din partea agentei în cauză și se tem să îi aplice sancțiuni, ca nu cumva agenta să îi dea în vileag. Aceleași surse au mai relatat pentru Sighet 247 sub protecția anonimatului că agenta de poliție în cauză ar fi ieșit din țară cu un pașaport maghiar, aceasta având dublă cetățenie. Practic agenta și-ar fi scos concediu medical și era bolnavă ca cetățean român, însă sănătoasă tun ca cetățean maghiar și ar fi călătorit în vacanță tocmai în Canada!

IPJ Maramureș refuză să dea relații presei cu privire la ancheta în care este vizată agenta de Poliție, susținând că ar fi vorba de furnizare de date cu caracter personal (sic!). Presa a solicitat informații cu privire la ancheta derulată asupra unui agent de poliție, nicidecum date cu caracter personal, însă IPJ Maramureș refuză să ofere orice informații presei (vezi FOTO mai jos cu răspunsul IPJ Maramureș).

Nu putem spune cu certitudine cum stau lucrurile, însă faptul că IPJ Maramureș ține sub preș scandalul și refuză să ofere orice informații presei, ne ridică numeroase semne de întrebare. Aceleași surse ne-au mai relatat faptul că este mare supărare la vârful IPJ Maramureș pentru că presa a aflat de această anchetă și că acum este mai greu să mușamalizeze faptele agentei în cauză. O variantă de mușamalizare, potrivit surselor noastre, ar fi ca agenta să fie verificată doar în calitate de cetățean român și să rezulte că nu ar fi părăsit țara și astfel ancheta să fie îngropată și agenta scoasă basma curată.

Lucrurile sunt însă destul de grave, ancheta - dacă ar fi serioasă - ar trebui să vizeze fapte penale săvârșite de către agenta în cauză dar și de către medicul care i-ar fi acordat concediul medical (concediu medical în fals).

Agenta în cauză a fost la începutul lunii noiembrie protagonista unui alt scandal, când s-a luat la harță cu un agent de la Poliția de frontieră, pe fondul întreruperii relației dintre aceștia. Detaliile despre acest scandal pot fi citite accesând acest LINK: https://sighet247.ro/s/sighet-scandal-pe-fond-amoros-intre-o-agenta-de-politie-si-un-agent-de-politie-de-frontiera-politia-confirma-incidentul-a-sanctionat-partile-implicate-si-a-deschis-dosar-penal-618bd257e64ef/

Vă vom ține la curent cu privire la evoluția anchetei și totodată sperăm ca IPJ Maramureș să formuleze un punct de vedere cu privire la cele relatate în acest articol, pentru o corectă și completă informare a publicului.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate în acest articol spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi. Sighet 247 a ales să nu facă publică identitatea agentei de poliție vizată de anchetă și menționează faptul că orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție până la o condamnare definitivă și irevocabilă.

ACTUALIZARE IPJ Maramureș:

Urmare a articolului, intitulat „ANCHETĂ DE AMPLOARE LA POLIȚIA SIGHET: O agentă este SUSPECTATĂ că și-a scos concediu medical, dar de fapt a plecat în VACANȚĂ în Canada”, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție județean Baia Mare este abilitat să comunice următoarele:

Personalul Inspectoratului de Polițe al Județului Maramureș, indiferent de funcție, grad, vechime sau alte criterii, beneficiază de aceleași drepturi, are aceleași obligații, impuse de legislația în vigoare și răspunde pentru acțiunile întreprinse, dacă se constată abateri de orice natură.

În acest sens, insinuările prezente în articol, cu privire la aplicarea unui tratament diferențiat de către şefii instituţiei fată de un subordonat sau altul sunt nefondate.

În ceea ce privește celelalte aspecte sesizate precizăm următoarele: Dezvăluirea informațiilor referitoare la lucrători presupune o prelucrare de date cu caracter personal referitoare la o persoana identificată, situație în care, fiind
aplicabile dispozițiile Regulamentului UE nr. 679/2016, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, în calitate de operator de date cu caracter personal, este obligat să asigure, propriilor angajați, garanții similare oricărei persoane fizice.

În acest context, ținând cont de faptul că, potrivit unei jurisprudențe constante, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a statuat faptul că "nu există nici un argument pentru a exclude activitățile profesionale din sfera noțiunii de viata privată", pentru a răspunde solicitării dumneavoastră Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş trebuie să se asigure că sunt respectate dispoziţiile art. 6 din Regulamentul UE nr. 679/2016.

Deoarece date solicitate de dumneavoastră sunt informații care conțin date personale, conform art. 12, lit. D din Legea 544/2001, se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor.

ANCHETĂ DE AMPLOARE LA POLIȚIA SIGHET: O agentă este SUSPECTATĂ că și-a scos concediu medical, dar de fapt a plecat în VACANȚĂ în Canada

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și