În timp ce poliţiştii cercetează împrejurările în care s-a produs atacul asupra copilului, Direcţia pentru Protecţia Copilului s-a autosesizat şi verifică dacă nu cumva a fost vorba şi de o neglijenţă din partea familiei. Deocamdată s-a hotărât ca animalul să fie eutanasiat, scrie Digi 24.

Atacul s-a produs luni după-amiază, când băieţelul a ieşit în curtea gospodăriei străbunicilor în grija cărora se afla. Deşi era supravegheat, nu a avut nicio şansă în faţa câinelui care l-a atacat fulgerător.

Cazul este investigat de poliţişti şi de Direcția pentru Protecția Copilului Maramureș.

Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș: “Polițiștii continuă cercetarile sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, neluarea de către proprietar a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane și introducerea în țara a raselor de câini de luptă și atac”.

Adrian Mândru, purtător de cuvânt al DGASPC Maramureș: “Colegii noștri din cadrul serviciului Abuz-Neglijare s-au deplasat la fața locului pentru a cerceta împrejurările în care s-a produs acest nefericit eveniment împreună cu Primăria și Direcția de Asistență Socială din Sighetu Marmației”.

Deocamdată, cercetările se fac in rem, adică vizează doar fapta. Pentru omor din culpă legea prevede închisoare de la 1 la cinci ani.

Autorităţile au hotărât ca animalul care l-a ucis pe copil să fie eutanasiat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și