„Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni — Cluj — Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor, depășind suprafața pistei cu aproximativ 5-10 metri. La bord se aflau 110 pasageri și 6 membri ai echipajului. Toți pasagerii au fost debarcați în condiții normale, aceștia fiind transferați în terminalul de plecări, unde primesc suport din partea companiei și a aeroportului. A fost deschisă o anchetă de către CIAS (Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile)”, a precizat compania aeriană Blue Air.

Conform sursei citate, „aterizarea s-a efectuat în condiții meteo dificile, ninsoare și zăpadă depusă pe suprafața pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn în limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de frânare declarat de către aeroport”.

Joi dimineață, un avion care efectua o cursă charter de la București și transporta peste 100 de pasageri la bord a ieșit joi pe de pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj în timpul manevrelor de aterizare.

Potrivit reprezentanților aeroportului, nu există victime și nimeni nu a fost rănit.

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că avionul a ieșit de pe pistă la aterizare.

„Aeronava nu a fost avariată, iar pasagerii au fost debarcați în bune condiții. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică și de la aeroport va investiga cauzele incidentului”, a spus Ciceo.

De asemenea, oficialul a menționat că aeronava a ieșit de pe pistă aproximativ 20 de metri, probabil din cauza modului de frânare, dar și că incidentul nu a fost cauzat de condițiile meteo.

„La aproximativ 8,05, o aeronavă a companiei Blue Air, care venea de la Otopeni și urma să meargă la Barcelona, cu 116 pasageri, la capătul pistei a ieșit de pe pistă aproximativ 20 de metri”, a completat David Ciceo.

Avionul efectua o cursă charter de la București către Barcelona, cu escală la Cluj, și avea la bord 116 persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet