Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Braşov, Gabriel Moraru, săptămâna trecută părinţii unui copil din Făgăraş au depus o plângere împotriva medicului Mihai Ruja de la Spitalul de Copii Braşov, pe care îl acuză că l-a operat pe băiat la piciorul sănătos.

"S-a depus o plângere din partea părinţilor, iar ancheta este în curs de desfăşurare. S-a constituit comisia de anchetă şi se fac verificări în documentele medicale. Ancheta nu va dura mai mult de două săptămâni, iar rezultatele vor fi prezentate în comisia de disciplină. Deocamdată nu pot să spun dacă doctorul Ruja va fi găsit vinovat sau nu. În cazul în care va fi găsit vinovat, sancţiunile pornesc de la avertisment şi până la ridicarea dreptului de liberă practică", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Braşov, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Părinţii copilului spun că în luna iunie a anului trecut băiatul a suferit o fractură la piciorul stâng , după ce a fost lovit de o maşină în timp ce mergea pe bicicletă. În luna iulie, băiatul a fost operat de către medicul Mihai Ruja, la Spitalul de Copii Braşov, fiindu-i pusă o tijă în piciorul stâng. În luna ianuarie, copilul a ajuns din nou la spital pentru a-i fi scoasă tija, însă medicul l-a operat la piciorul sănătos, piciorul drept. După ce şi-a dat seama de greşeală, doctorul a intervenit şi la piciorul stâng pentru a-i scoate tija, iar în prezent copilul are operaţii la ambele picioare, mai susţin părinţii copilului.

La rândul său, directorul medical al Spitalului de Copii Braşov, Marcel Albean, spune că băiatului i-a fost făcută "o incizie de un centimetru" la piciorul sănătos, nefiind vorba despre o operaţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet