Urmează să se stabilească gradul de vinovăție în cazul polițiștilor și cauza exactă a morții bărbatului de 34 de ani.

Procurorii au început o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă în cazul şoferului împuşcat mortal, a declarat, vineri, pentru Agerpres, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia.

Potrivit acestuia, din primele verificări, poliţiştii ar fi procedat corect în intervenţia de pe raza localităţii Cotu. În imaginile filmate de camera poliției se vede cum șoferul depășește mașină după mașină, circulă pe contrasens și nu oprește la semnalele polițiștilor.

"Din primele cercetări, nu există date care să indice săvârşirea de către poliţişti a unei fapte de natură penală", a afirmat Chihaia.

Șofer împușcat mortal de un agent de poliție, după ce a refuzat să oprească la semnalele echipajului
Un bărbat a fost împuşcat mortal joi de un agent de poliţie, după ce a refuzat să oprească maşina la semnalele unor echipaje aflate în urmărirea sa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Neniscu, echipajul de poliţie de pe raza oraşului Flămânzi a fost sesizat de poliţişti din cadrul IPJ Iaşi despre faptul că se află în urmărirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele acestora şi există posibilitatea să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, reprezentând astfel un pericol pentru traficul rutier.

Trei echipaje de poliţie aflate în teren, pe raza oraşului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic. Conducătorul auto a intenţionat să intre în coliziune cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către poliţişti.

"S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior înspre pneurile autoturismului", spunea Neniscu.

Ca urmare a executării focurilor de armă, şoferul a fost rănit, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un şanţ de la marginea drumului.

Poliţiştii au acordat conducătorului îngrijiri medicale, solicitând, totodată, intervenţia unei ambulanţe la faţa locului. Un echipaj SMURD - TIM a ajuns la Cotu, aplicând manevre de resuscitare victimei, însă fără niciun rezultat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și