La acel moment, oamenii legii au efecuat percheziţii domiciliare şi la mai multe ocoale silvice din judeţ. În dosar au apărut un administrator de firmă, angajaţi, respectiv actuali şi foşti lucrători silvici. Capetele de acuzare au fost tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, evaziune fiscală şi spălare de bani, respectiv complicitate la comiterea acestor infracţiuni. S-a vorbit atunci de un prejudiciu de 1.972.463 lei. Infracţiunile au fost comise începând cu anul 2015.

# Au furat… ca-n codru!
În urma extinderii cercetărilor efectuate în dosarul penal privind comiterea de infracţiuni silvice pe raza judeţului Maramureş, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au dispus reţinerea pentru 24 de ore a încă şapte persoane domiciliate în judeţele Sălaj şi Maramureş. Cei şapte bărbaţi, cercetaţi pentru complicitate la tăiere fără drept şi furt de arbori, conflict de interese, omisiunea sesizării, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani, sunt bănuiţi că au comis în perioada ianuarie 2015 – martie 2017 un prejudiciu Fondului de Conservare si Regenerare a Pădurilor şi bugetului de stat în valoare de 2.600.000 de lei. Până în prezent, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor bunuri, până în concurenţa sumei de 1.100.000 de lei.

“În urma administrării probatoriului, față de doi şefi de Ocoale Silvice, patru ingineri silvici şi un pădurar, din judeţele Maramureş şi Sălaj, s-a dispus luarea măsurii privative de libertate a reţinerii pe 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş cu propuneri legale. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor şi tragerea acestora la răspundere, dosarul aflându-se sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și