În total au fost amendate 30 de persoane care nu au respectat prevederile legale instituite de autorități pe perioada declarării stării de urgență.

„La casa persoanei decedate s-a folosit o instalație de sonorizare/amplificare pentru slujba religioasă la care au participat din curțile gospodăriilor vecinii, în zonă fiind amplasate aproximativ 12 gospodării. De organizarea funeraliilor s-a ocupat un frate al polițistului care a locuit împreună cu persoana decedată. La slujba de la cimitir au participat cetățeni din gospodăriile aflate în vecinătatea locului de înhumare, care s-au deplasat din case și curte la cimitir. Pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în ordonanța militară au fost aplicate persoanelor identificate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.000 de lei.

Pentru a preveni producerea de incidente au fost informate toate cultele religioase cu privire la prevederile impuse de ordonanțele militare”, au anunțat autoritățile județene. Printre cei care au fost amendați se numără preotul, polițiștul și nevasta acestuia, care ar fi angajată a Primăriei Moisei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet