DSP Maramureş a amendat conducerea Spitalului Vişeu de Sus şi medicul curant, care s-a ocupat de cazul băieţelului de trei ani, care a decedat recent la unitatea spitalicească. Managerul, directorul medical şi medicul curant au fost amendaţi fiecare cu 1.000 lei.

În urma anchetei desfăşurată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş după moartea băieţelului de trei ani din Săcel, la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, corpul de control al instituţiei a descoperit că atât cadrele medicale cât şi conducerea unităţii spitaliceşti nu a respectat protocoalele impuse de lege în astfel de situaţii.

„S-a verificat tot traseul pe care l-a urmat băieţelul: de la cabinetul medicului de familie care a făcut ultimul consult, până în ultimul moment. Ca şi concluzii comisia de control a constat următorele lucruri: la spitalul din Vişeu de Sus pacientului nu i s-a întocmit fişa clinică din Compartimentul de Primiri Urgenţe. De asemenea, din documentele medicale analizate de către echipa de control nu reiese ca în foaia de observaţie clinică generală să se fi consemnat şi respectat procoalele de resuscitare cardio-pulmonară. Este un protocol în astfel de situaţii, care este aprobat de spital şi care trebuie respectat. Medicul curant nu a completat şi nu a transmis fişa de deces pentru copiii între 1-4 ani, în termen de 24 de ore de la deces. Managerul şi directorul medical nu a informat DSP Maramureş privind decesul minorului”, a declarat dr. Rareş Pop, director executiv al DSP Maramureş.

Echipa DSP Maramureş a aplicat amenzile maxime

în urma constatării acestor nereguli, echipa DSP Maramureş a întocmit un raport pe care l-a înaintat Ministerului Sănătăţii şi Colegiului Medicilor Maramureş şi a amendat managerul spitalului, directorul medical şi medicul curant cu 1.000 lei fiecare, suma maximă permisă de lege. „Ca măsuri, din punct de vedere medical, vom înainta acest raport Ministerului Sănătăţii şi Colegiului Meidicilor Maramureş pentru analiză în comisia de specialitate medicală. Managerul sptialului, directoul medical şi medicul curant au fost amendaţi cu maximul cuantumului valoric pe care îl permite legea, respectiv cu 1.000 lei fiecare”, a explicat dr. Rareş Pop.

Trupul micuţului a fost deshumat, la solicitarea procurorilor

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus au dispus deshumarea micuţului, acţiune care a avut loc în cursul zilei de vineri. „S-a dispus deshumarea şi urmează să se efectueze procedura medico-legală în acest caz. De asemenea, vor fi audiate persoane şi vor fi ridicate înscrieri”, a declarat Valentin Panţuru, prim procuror delegat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus. De asemenea, DSP Maramureş va preleva probe pentru a verifica dacă micuţul a fost infectat sau nu cu virusul gripal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și