Agen╚Ťia Na╚Ťional─â de Integritate a constatat ├«n cazul a 32 parlamentari (22 deputa╚Ťi ╚Öi 10 senatori) ├«nc─âlcarea regimului juridic al incompatibilit─â╚Ťilor, precum ╚Öi posibila s─âv├ór╚Öire a infrac╚Ťiunii de fals ├«n declara╚Ťii, dup─â cum urmeaz─â:

- ├«nc─âlcarea regimului juridic al incompatibilit─â╚Ťilor de c─âtre 22 deputa╚Ťi ╚Öi 10 senatori ca urmare a exercit─ârii simultane de func╚Ťii ╚Öi calit─â╚Ťi, contrar prevederilor art. 82, alin (1), lit. a), c) ╚Öi e) din Legea nr. 161/2003, potrivit c─ârora calitatea de deputat ╚Öi senator este incompatibil─â cu func╚Ťiile de ÔÇ×administratorÔÇŁ,ÔÇ×membru al consiliului de administra╚Ťie sau cenzor la societ─â╚Ťile comercialeÔÇŁ,ÔÇ×calitatea de comerciant persoan─â fizic─âÔÇŁ, sau cu ÔÇ×func╚Ťia de reprezentant al statului ├«n adun─ârile generale ale societ─â╚Ťilor comerciale prev─âzute la lit. a)ÔÇŁ; persoanele men╚Ťionate au ├«nc─âlcat ╚Öi prevederile art. 15, alin. (1), lit. a), ale art. 16, alin. (2), lit. a) ╚Öi e), precum ╚Öi ale art. 17, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputa╚Ťilor ╚Öi senatorilor;

- posibila s─âv├ór╚Öire a infrac╚Ťiunii de fals ├«n declara╚Ťii, prev─âzut─â de art. 326 Cod Penal, ├«n cazul a trei deputa╚Ťi ╚Öi un senator, ca urmare a faptului c─â nu au men╚Ťionat ├«n declara╚Ťiile de interese calit─â╚Ťile ╚Öi func╚Ťiile de╚Ťinute, motiv pentru care Agen╚Ťia a sesizat Parchetul de pe l├óng─â ├Änalta Curte de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie.

Lista nominal─â a celor 32 parlamentari ├«n cazul c─ârora Agen╚Ťia a constatat ├«nc─âlcarea regimului juridic al incompatibilit─â╚Ťilor, precum ╚Öi posibila s─âv├ór╚Öire a infrac╚Ťiunii de fals ├«n declara╚Ťii:

1. CIURARIU Florin - Deputat

2. COM╚śA Cornel George - Deputat

3. COVACI Dorel - Deputat

4. DALCA ╚śtefan Petru - Deputat

5. DINIȚĂ Ion - Deputat

6. DOBO╚ś Anton - Deputat

7. DOBRINESCU Traian - Deputat

8. ENEA Constantin-Cosmin - Deputat

9. MIHAILA Ioan - Deputat

10. MOLDOVAN Ioan - Deputat

11. MOLNAR Zsolt - Deputat

12. OCHI Ion - Deputat

13. OROS Nechita-Adrian - Deputat

14. R─éDULESCU Marian C─ât─âlin - Deputat

15. ROMAN Ioan Sorin - Deputat

16. ROMAN Petre - Deputat

17. ╚śCHEAU Ion - Deputat

18. SM─éR─éNDACHE Miron Alexandru - Deputat

19. TAMAIAN Ioan - Deputat

20. TEODORESCU Ioan Viorel - Deputat

21. THUMA HUBERT Petru ╚śtefan - Deputat

22. ZAMFIR Daniel C─ât─âlin - Deputat

23. BUJOR Dumitru Marcel - Senator

24. EHEGARTNER Petru - Senator

25. GRAP─é Sebastian - Senator

26. ILIE╚śIU Sorin - Senator

27. KLARIK Laszlo Attila - Senator

28. NIŢĂ Mihai - Senator

29. PA╚śCA Liviu Titus - Senator

30. SUCIU Matei - Senator

31. TOMOIAG─é ╚śtefan-Liviu - Senator

32. ZISU Ionu╚Ť Elie - Senator

Persoanele evaluate au fost informate despre declan╚Öarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum ╚Öi drepturile de care beneficiaz─â ÔÇô de a fi asistate sau reprezentate de un avocat ╚Öi de a prezenta date sau informa╚Ťii pe care le consider─â necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dintre acestea, dou─â persoane nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, ├«n exercitarea dreptului la ap─ârare.

Citește și

loading...