Agenția Națională de Integritate a constatat în cazul a 32 parlamentari (22 deputați și 10 senatori) încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, după cum urmează:

- încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către 22 deputați și 10 senatori ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, contrar prevederilor art. 82, alin (1), lit. a), c) și e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora calitatea de deputat și senator este incompatibilă cu funcțiile de „administrator”,„membru al consiliului de administrație sau cenzor la societățile comerciale”,„calitatea de comerciant persoană fizică”, sau cu „funcția de reprezentant al statului în adunările generale ale societăților comerciale prevăzute la lit. a)”; persoanele menționate au încălcat și prevederile art. 15, alin. (1), lit. a), ale art. 16, alin. (2), lit. a) și e), precum și ale art. 17, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaților și senatorilor;

- posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 Cod Penal, în cazul a trei deputați și un senator, ca urmare a faptului că nu au menționat în declarațiile de interese calitățile și funcțiile deținute, motiv pentru care Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lista nominală a celor 32 parlamentari în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații:

1. CIURARIU Florin - Deputat

2. COMȘA Cornel George - Deputat

3. COVACI Dorel - Deputat

4. DALCA Ștefan Petru - Deputat

5. DINIȚĂ Ion - Deputat

6. DOBOȘ Anton - Deputat

7. DOBRINESCU Traian - Deputat

8. ENEA Constantin-Cosmin - Deputat

9. MIHAILA Ioan - Deputat

10. MOLDOVAN Ioan - Deputat

11. MOLNAR Zsolt - Deputat

12. OCHI Ion - Deputat

13. OROS Nechita-Adrian - Deputat

14. RĂDULESCU Marian Cătălin - Deputat

15. ROMAN Ioan Sorin - Deputat

16. ROMAN Petre - Deputat

17. ȘCHEAU Ion - Deputat

18. SMĂRĂNDACHE Miron Alexandru - Deputat

19. TAMAIAN Ioan - Deputat

20. TEODORESCU Ioan Viorel - Deputat

21. THUMA HUBERT Petru Ștefan - Deputat

22. ZAMFIR Daniel Cătălin - Deputat

23. BUJOR Dumitru Marcel - Senator

24. EHEGARTNER Petru - Senator

25. GRAPĂ Sebastian - Senator

26. ILIEȘIU Sorin - Senator

27. KLARIK Laszlo Attila - Senator

28. NIŢĂ Mihai - Senator

29. PAȘCA Liviu Titus - Senator

30. SUCIU Matei - Senator

31. TOMOIAGĂ Ștefan-Liviu - Senator

32. ZISU Ionuț Elie - Senator

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dintre acestea, două persoane nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet