Potrivit unui comunicat al ANI remis marți AGERPRES, Mircea Man s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 19 iulie 2010 — 24 ianuarie 2012, întrucât a exercitat simultan atât funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș, cât și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" Baia Mare, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

ANI susține că Mircea Man nu a respectat dispozițiile art. 87, alin (1), lit. d) și f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Funcția de [...] președinte al consiliului județean [...] este incompatibilă cu: funcția de [...] membru al consiliului de administrație [...] la instituțiile publice", precum și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia "Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție".

Agenția anunță că l-a informat pe Mircea Man despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și