Este vorba despre județele Ialomița, Buzău, Tulcea, Constanța, Brăila și Galați.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă va depăși 50 de centimetri iar viteza vântului la rafală va depăși 80 km/oră. Autostrada A2 București — Constanța va fi total expusă.

"Este furtună puternică pe Marea Neagră. Tulcea va avea cele mai mari probleme din punct de vedere meteorologic", a precizat Florinela Georgescu.

Potrivit acesteia, România este membră a serviciului european MeteoAlarm din 2006 iar codurile emise sunt în acord cu toate codurile țărilor vecine. În cazul fiecărei țări însă se ține cont de climatologia specifică zonei.

La rândul său, Ion Sandu, directorul general al ANM, a subliniat că emiterea codurilor reprezintă un lucru foarte complicat iar meteorologii nu emit coduri de doar "ochii presei".

"Lucrurile sunt deosebit de complicate când se emit coduri, noi nu am dat COD ROȘU de ochii presei. Astăzi (miercuri — n.r.) după-amiază va fi foarte rău din punct de vedere al vremii. Specialiștii vor stabili în următoarele ore dacă există condițiile pentru emiterea unui Cod roșu valabil câteva ore în special pentru Brăila, Constanța și Tulcea", a spus Sandu.

Miercuri dimineață la ora 6,00 a intrat în vigoare un Cod portocaliu de ninsori și viscol valabil pentru Capitală și 14 județe din Muntenia, sudul Moldovei și din Dobrogea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și