În intervalul menţionat, vremea călduroasă va persista în toată ţara. În primele două zile va fi caniculă în vest şi sud-vest unde vor fi valori maxime de 35...37 de grade. Joi, 14 iulie, canicula va cuprinde şi regiunile sudice şi centrale, iar în Lunca Dunării se vor înregistra temperaturi în jurul a 38 de grade. Disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi pe areale din ce în ce mai extinse.

Trebuie să mai spunem faptul că din a doua parte a zilei de joi, 14 iulie, gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare treptată, iar valorile termice vor scădea semnificativ în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului unde, local, canicula va persista şi în data de 15 iulie.

În Maramureş, maximele vor fi de până la 34-35 grade în următoarele trei zile. Marţi şi miercuri cerul va fi mai mult senin, după care, de joi, va creşte instabilitatea atmosferică. Nopţile vor fi tropicale, cu valori maxime ale minimelor nocturne de până la 22 grade marţi spre miercuri şi miercuri spre joi. Începând cu noaptea de joi spre vineri este aşteptată o răcorire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet