În Maramureş, în următoarele patru zile, maximele termice vor scădea cu aproape zece grade, până la 16 grade Celsius. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, iar în medie, acestea vor ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi, din nou, în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 13 - 14 grade la începutul intervalului, spre 6 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 10 grade, după care vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre 7 grade. Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 5 - 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere.

La munte, temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 19 grade, spre 9 - 10 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media va ajunge la 15 grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 11 grade la începutul intervalului, spre două grade Celsius, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 4 grade. Va ploua în intervalul 5 - 8 octombrie, iar pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate. După data de 13 octombrie va creşte, din nou, probabilitatea de apariţie a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În Transilvania, până în data de 9 octombrie, maximele termice vor fi în scădere, de la medii de 26 - 28 de grade, spre 17 grade. Ulterior, în intervalul 9 - 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 22 - 23 de grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere de la medii de 13 - 14 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 8 grade, apoi vor scădea uşor şi treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 6 grade. Vor fi ploi în intervalul 5 - 8 octombrie, pe arii restrânse însemnate cantitativ. După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet