Spectacolul prezentat de ansamblul sighetean va avea loc în sala Teatrului "Evira Godeanu" din Târgu Jiu și va putea fi urmărit în direct la TV3.

Câteva sute de solişti vocali şi instrumentali din întreaga ţară participă anul acesta la festival, însă numai cei admişi în urma preselecţiilor vor intra în concurs. Din juriu fac parte personalităţi ale lumii folclorului românesc, oameni de cultură şi oameni din media, profesori de muzică.

Ansamblul Folcloric „MARA” va prezenta un colaj alcătuit dintr-un obicei pastoral și dansuri și cântece din zona etnografică a Maramureșului dar și din județele învecinate, din Nordul țării. Ansamblul, aniversează anul acesta 50 de ani de activitate. De-a lungul anilor generațiile de dansatori, interpreți vocali și instrumentali, au valorificat în sute de spectacole, tezaurul creației populare din Maramureșul istoric. Ansamblul a cucerit numeroase premii naționale și internaționale, dintre care amintim Discul de aur și colierul de argint Dijon Franța și mai ales premiul EUROPA acordat de fundația Herder.

Noua generație este chemată să ducă mai departe numele și gloria unuia din cele mai valoroase ansambluri din Maramureș.

Ansamblul are ca instructor coregraf pe Gheorghe Rednic,

Corepetitor și dirijor : Mihai Chiș,

Coordonator muzical: Ileana Matus,

Manager: prof.dr. Ioan Dorel Todea

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet