În 2018, noua generație de dansatori, instumentiștii și soliștii, au susținut o adevărată stagiune artistică, cu spectacole la sediu, în deplasare, la concursuri, aducând și premii importante după o secetă de câțiva ani. Coregraful Gheorghe Rednic, dirijorul Mihai Chiș, coordonatorul muzical Ileana Matus, alcătuiesc echipa care și-a propus o revitalizare a celui mai galonat ansamblu de amatori din Maramureș!

Microstagiunea anului 2018 se va încheia cu spectacolul prezentat” la Festivalul ”Nopți de Sânziene”de la Borșa. Primaria orasului Borsa impreuna cu Serviciul Cultură Borșa organizează cea de-a XXXV-a ediție a Festivalului „Nopți de Sânziene”, eveniment care se va desfasura în data de 24 iunie.

De Sânziene, flăcăi călare care poartă torțe aprinse, și tinere cu buchete de sânziene se îndreaptă în alai spre un loc unde se desfășoară ritualuri dedicate sărbătorii de Sânziene. (Legenda spune ca Sânzienele sunt fete frumoase care trăiesc în păduri și care dau puteri deosebite florilor, care devin plante de leac, potrivite pentru orice boală.

Se spune ca în Noaptea de Sânziene umblă pe pământ si împart rod holdelor, femeilor căsătorite, păsărilor și animalelor, vindecă bolnavii și apără culturile de grindină. Dacă nu sunt cinstite cum se cuvine, Sânzienele îi pedepsesc pe bărbați și femei deopotrivă).

După Festivalul „Nopți de Sânziene” de la Borșa, echipa Ansamblului “MARA” va intra într-o vacanță de circa două luni, urmând ca la toamnă să prezinte o suită de spectacole, să organizeze un eveniment special dedicat celor 50 de ani de activitate artistică și Concursul de interpretare a cântecului popular dotat cu premiul “Viorel Costin”(ediția a II-a).

Tuturor le mulțumim pentru dăruirea în valorificarea tezaurului folcloric al Maramureșului voievodal, în efortul de a duce mai departe faima Ansamblului „MARA”!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet