"În urma controalelor făcute până acum nu există probleme în fermele din România. Laptele este conform și poate pleca către procesare fără alte rezerve. La ora la care discutăm vorbim de toate fermele din România", a explicat președintele ANSVSA.

În ceea ce privește rezultatele probelor prelevate de la cele două ferme din Argeș și Dolj, șeful ANSVSA a subliniat că le va face publice în momentul în care vor fi finalizate, însă primele probe au ieșit negative, iar altele mai sunt în lucru.

"Noi facem controale în fermele din Argeș și Dolj pentru că așa ne cere procedura, iar când se vor finaliza toate analizele pe care le-am recoltat vom face declarații sau vom transmite un comunicat de presă. Primele rezultate au ieșit negative, dar mai avem și altele în lucru. Nu pot spune când se vor finaliza, dar când le vom avea le vom face publice. Am vrut să fac aceste precizări pentru că s-a creat o psihoză în rândul populației și oamenii trebuie să știe că laptele este conform, că nu sunt probleme pe lapte, iar fermierii trebuie să își ducă activitatea în mod normal", a spus Butaru.

Ministrul Agriculturii declara în data de 1 martie că nu exclude posibilitatea ca sursa contaminării cu E-coli a brânzei proaspete de vaci de la Lactate Brădet să fi fost laptele livrat de fermele din Dolj și Argeș.

"(...)Este posibil și vom verifica pentru că, potrivit specialiștilor, contaminarea ar fi fost de la lapte. Personalul din fabrică este sănătos, nu este purtător și este greu de crezut că în comerț s-ar fi putut realiza contaminarea", a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la finalul discuțiilor din Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet