"Cunosc declarația. (...) Am o părere proastă. E o declarație în dulcele stil Ponta în care de fapt se insinuează lucruri și nu se spune ceea ce este de spus. Pot să existe două explicații pentru declarațiile de azi, fie, și nu sunt deloc ironic, să ne ne gândim — aceasta este varianta benignă — că era totuși o celebrare, o sărbătoare, poate și euforie și a fost o vorbă în acest context la ieșirea de la un chef și ca atare să o dăm la o parte, fără să ne supărăm, sau ceea ce mă tem că este cazul în ai mare măsură o declarație pentru mine foarte clară că stăm degeaba până luni, că decizia dl Ponta și a partidului pe care îl conduce, în orice caz a domniei sale, este aceea de a închide episodul și existența USL, dar că așa cum spuneam apropo de stil fără să aibă tăria și să spună acest lucru "Domne m-am hotărât, am ales, am terminat, eu merg mai departe, cu ăștia nu mai am ce vorbi" se aruncă vina, se găsește scuza și se minte", a spus Antonescu, la Realitatea Tv.

El a subliniat că foarte probabil va candida la alegerile prezidențiale dacă va fi sprijinit de PNL, dar că nu știe dacă va face acest lucru din Opoziție. Antonescu a precizat că și-a asumat rolul de candidat al USL și că face acest lucru până în ziua în care nu va mai fi posibil. "Asta înseamnă că dl Ponta a declarat că nu mai poate fi vorba de candidatul comun USL și a subînțeles ideea că domnia sa va fi la putere și eu undeva în opoziție, ceea ce este probabil, dar nu este așa de sigur. Dl Ponta deține puterea, guvernarea, poziția de premier de la cetățeni împreună cu noi, de la Parlament împreună cu noi, de la nominalizarea președintelui au făcut și un pact pentru asta împreună cu noi ca atare pentru a se vedea la putere fără PNL trebuie să găsească o nouă sursă a acestei puteri, o sursă de legitimitate a acestei puteri. Mie declarația dl Ponta mi s-a părut că nu avem ce să așteptăm până luni", a adăugat liderul PNL.

El a punctat că în ceea ce privește termenul privind ziua de luni în ceea ce privește structura Guvernului nu este vorba de un ultimatum sau o somație, arătând că a vorbit despre această dată deoarece premierul a invocat-o, și a reiterat că propunerile liberalilor pentru posturile de miniștri există de două săptămâni.

Antonescu a spus că în cazul lui Klaus Iohannis premierul Victor Ponta utilizează tertipuri și că interpretează "povestea" cu Daniel Constantin vicepremier ca o "șpagă". "Nu suntem în situația să vă dăm ceva. Cuvântul șpagă este urât, dar această excrescență nejustificată, acest bonus comic seamănă cu situația cu care ne aflăm noi liberalii ne ducem să ne luăm un drept al nostru și cel de la ghișeu zice ai dreptul, dar ști hai", a spus liderul PNL.

El a mai afirmat că premierul vrea o altă majoritate, exemplificând cazul votului ridicării imunității deputatului Vlad Cosma, spunând că Victor Ponta a ținut să fie prezent. "Este un răspuns și o opțiune simplă care se face bărbătește și nu zicând că ai aflat tu sau crezi tu că s-a hotărât Antonescu să fie candidatul Opoziției. Nu este o formulă bărbătească, este o formulă destul de subțirică, propaganda aceea subțire, prinde la unii, dar totuși suntem în secolul XXI și lumea s-a mai modernizat", a conchis Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că impresia sa este că președintele PNL, Crin Antonescu, a decis să candideze la prezidențiale fără a-și asuma responsabilitatea guvernării. "Impresia mea, strict personală, este că domnul Antonescu a decis să candideze la prezidențiale fără a-și asuma responsabilitatea guvernării până atunci. Pot să înțeleg la nivel politic acest lucru. La nivel personal, n-aș proceda așa", a afirmat Victor Ponta, la finalul unei întâlniri informale a liderilor social-democrați, întrebat de ce liberalii nu vor restructurarea Guvernului în Parlament.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și