Tânărul își va continua studiile la o facultate din Japonia, țară unde își dorește să muncească în cadrul Agenției de Explorare Spațială.

Pentru a ajunge la performanța de a promova Bacalaureatul cu media 10, Antonio Vlăduț Codrea a muncit de la începutul anilor de liceu. A considerat de fiecare dată că munca cu perseverență îl va ajuta să obțină cele mai bune rezultate, iar media obținută la Bacalaureat a venit ca și o încununare a eforturilor depuse în toată perioada liceului.
„Am lucrat constant de la începutul liceului la matematică, română și informatică. Nu a fost ceva ce am muncit în plus acuma pe final. Cred că pur și simplul este destul faptul că mi-am făcut temele de fiecare dată, am fost la fiecare oră și eram atent. Dacă vrei să iei o notă mare trebuie să își dai interesul, dar cred că la Română cel mai important a fost profesoara. Eu am făcut cu doamna Raluca Lozbă și orele dânsei au fost foarte importante pentru că orice elev care era doar atent la oră putea să treacă Bacalaureatul. Predă foarte bine și toată lumea a reușit să rețină orice”, spune Antonio Vlăduț Codrea.

Participant la faza națională a Olimpiadei de Engleză, dar și la cea județeană a Olimpiadei de Matematică și Informatică, Antonio Vlăduț Codrea spune fără emoție că se aștepta să obțină nota 10 la matematică și la informatică, dar că nu știa exact la română.

„Trebuie doar să își dorești să fii cel din vârf și se întâmplă acest lucru. Asta am făcut și eu. Am vrut să fiu cel mai bun și am lucrat cu acest scop. Trebuie să faci multe sacrificii, mai ales să rupi timp din timpul cu prietenii, familia sau timpul liber”, spune tânărul de 10 al județului Maramureș.

Pasionat de limbi străine, vorbitor fluent de italiană, engleză și japoneză, tânărul absolvent își dorește să își continue studiile la o facultate din Japonia. Întrebat dacă se va întoarce în țară după terminarea studiilor, Antonio Vlăduț Codrea spune că își dorește să ajute omenirea, și că acest lucru va fi posibil doar într-o lume dezvoltată din toate punctele de vedere.

„Vreau să mă duc la Facultate în Japonia. Am peste câteva săptămâni examenele. Voi studia acolo Inginerie electrică și Informatică. Învăț limba japoneză de vreo doi ani, mă pasionează foarte mult și faptul că este o țară foarte dezvoltată din punct de vedere tehnologic, informatic și cultural m-a atras foarte mult. Cred că în Japonia o să fac cele mai multe lucruri pentru a ajuta cum pot eu omenirea. Simt că în România nu sunt încurajat să mă dezvolt așa de mult sau nu sunt încurajat să încerc lucruri inovatoare. Nu cred că mă voi întoarce în țară, cel mai mult depinde de ce voi face în Japonia. Eu vreau să lucrez la Agenția de Explorare Spațială în Japonia. Să lucrez la nave spațiale și software pentru că mă pasionează și vreau să ajut omenirea cum pot”, spune elevul de 10 al județului Maramureș.

Antonio Vlăduț Codrea și Dicu Dan Alexandru sunt cei doi absolvenți din Sighetu Marmației care au reușit performanța de a obține media 10 la Bacalaureat, ei fiind și colegi de clasă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și