Dacă în 1999 Lascăr Pană primea titlul de cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare, iată că de această dată consilierii județeni i-au acordat titlul de cetăţean de onoare al județului Maramureș. Deși decizia vine post mortem, i se recunosc meritele pe care emeritul antrenor le-a avut în sportul maramureşean.
Consilierii județeni recunosc că titlul este unul simblolic însă promit să ia măsuri care să fie la înălțimea antrenorului de handbal. Astfel, se are în vedere organizarea Cupei „Lascăr Pană”, precum și acordarea de burse pentru cei mai valoroşi sportivi ai județului pentru a-i încuraja să își continue activitatea.

Distincţiile, respectiv placheta și diploma de cetățean de onoare au fost ridicate de soția regretatului antrenor, Clara Pană. Aceasta a recunoscut că îi lipsește în fiecare clipă omul pe care l-a iubit întreaga viață și a mulțumit pentru onorurile primite.

Lascăr Pană a trecut la cele veșnice la 83 de ani, în luna septembrie a acestui an, după o lungă suferință. Fiind antrenor al echipei Minaur a cucerit cu sportivii pregătiți de dânsul două titluri naționale și opt de vicecampioană, plus patru Cupe ale României. De asemenea, pe plan extern Minaur a cucerit sub îndrumarea sa în două rânduri Cupa IHF și a jucat de trei ori în semifinalele Cupei Cupelor. Dumnezeu să-l odihnească-n pace!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și