"Mama, tata, cei patru bunici, naşa, naşul şi poate moaşa. În total 9. Probabil aşa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conţine 9 cuvinte. Nouă cuvinte. Ne gândim că fiecare dintre cei enumeraţi au vrut să contribuie. Nu ne întrebaţi care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt şi date onomastice", au scris reprezentanţii MAI, pe Facebook.

Ei au precizat că acum prenumele nu poate avea mai mult de trei cuvinte. "Tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte", a precizat sursa citată.

Actul normativ vine, însă, şi în ajutorul celor care au avut parte de părinţi cu o imaginaţie excesivă şi le permite să-şi schimbe prenumele pe cale administrativă.

Modificări și pentru cei cu nume de scenă
Acelaşi drept îl vor avea şi cei care sunt cunoscuţi sub un nume de scenă, deşi în certificatul de naştere scrie altceva. Trebuie menţionat, însă, că aceste modificări impun şi multă birocraţie, dar ce nu face omul pentru un nume decent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și