Proceduri pentru prelevarea de organe

Gigi Z., în vârstă de 19 ani, din Săpânţa, elev al Liceului Tehnologic „Marmaţia” din Sighet, se află în moarte cerebrală, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean „Constantin Opriş” din Baia Mare. „Noi facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru fiecare pacient pe care îl avem. Salvarea vieţii este prioritară. Însă, în acest caz, vorbim despre moarte cerebrală. În astfel de situaţii, demarăm şi procedurile legale de a discuta cu familia, în ceea ce priveşte prelevarea de organe. Familia este încă în stare de şoc, însă am stabilit să avem o întâlnire pentru a discuta şi acest aspect”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Vasile Pop, managerul interimar al Spitalului Judeţean Baia Mare.

Neadaptarea vitezei în curbă

Tânărul avea permisul de conducere din luna august a anului 2018. Reprezentanţii IPJ Maramureş au precizat că şoferul nu a adaptat viteza într-o curbă periculos, fapt care a generat tragedia soldată cu decesul lui Teo P., în vârstă de 18 ani, coleg de liceu cu Gigi şi rănirea gravă a altor patru persoane, printre care şi conducătorul auto.

„Sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, pe strada Iapa din Sighetu Marmației, s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor patru. Verificările efectuate au relevat ca șoferul, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu o autoutilitară care staționa în afara părții carosabile. În urma impactului, un pasager în vârstă de 18 ani din Săpânţa a decedat. Conducătorul auto și alți trei tineri, pasageri în autoturism, au suferit leziuni corporale. Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. Se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Ipoteza consumului de alcool

Anchetatorii au găsit la locul accidentului imagini înfiorătoare. Autoturismul BMW condus de Gigi s-a făcut efectiv pachet, bucăţile fiind azvârlite la distanţă mare de caroseria maşinii. Conform surselor “Glasul Maramureşului”, tinerii se întorceau sâmbătă seară de la un chef. Acolo, s-a consumat alcool. Iar printre consumatori s-a numărat şi conducătorul auto. Ceilalţi au mizat că „nu li se va întâmpla tocmai lor” ceva rău. Însă, iată că urmările au fost nefaste! Ceilalţi trei răniţi se află pe secţia de Ortopedie, nu mai sunt la Terapie Intensivă. Iar, conform surselor, aceştia ar fi recunoscut că s-a consumat alcool. Numai expertiza medico-legală va face lumină într-un eveniment cu urmări întunecate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și