În urma negocierilor și analizei obiective pe care a prezentat-o Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis azi, 21 ianuarie 2021, că numărul de elevi în clasele de început de ciclu, în învăţământul liceal cu frecvență - zi, se va reduce:

- de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională - profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă;

- de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

Pop Daniel, președintele Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Spiru Haret Maramureș: „Demersul sindicatului nostru nu a rămas fără ecou. Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” a militat pentru modificarea efectivelor de elevi la nivel de clasă, fundamentarea corectă a cifrei de școlarizare și a rețelei școlare. Ne bucurăm că Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu a ținut cont de punctele de vedere și sugestiile formulate de către Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”.

Ne dorim ca aceeași atitudine de respect, parteneriat, dialog constructiv și discuții pe orizontală să le regăsim și la nivelul Inspectoratului Școlar al Județului Maramureș”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și