Mai exact, experții de la Avast au identificat în Google Play trei aplicații periculoase, care conțin adware, astfel că îți pot bombarda telefonul cu reclame.

De asemenea, echipa de specialiști a identificat aplicații periculoase, care conțin adware și pe IOS.

În mod îngrijorător, acestea sunt promovate pe TikTok, o aplicație de socializare utilizată în principal de tineri.

Printre aplicațiile considerate periculoase se numără unele care te pot ajuta să descarci muzică, imagini de fundal sau chiar jocuri. Deși par inofensive, acestea conțin un tip de adware numit Hidden Ads, astfel că odată instalate în telefon, te bombardează cu reclame.

Această descoperire a fost făcută după ce un copil a raportat un profil TikTok pe care le promovează.

”Îi mulțumim tinerei care a raportat profilul TikTok, conștientizarea și responsabilizarea sunt atribute de care ar trebui să dăm dovadă cu toții pentru a face lumea cibernetică un loc mai sigur”, a declarat Jakub Vavra, analist la Avast.

”Aplicațiile descoperite sunt scam și violează atât politicile companiei Google, cât și pe cele ale Apple, întrucât abuzează de permisiunile acordate și afișează reclame în afara aplicației, în timp ce pictograma originală este ascunsă imediat după ce aplicația a fost instalată.”, a mai precizat expertul de la Avast.

Astfel de aplicații sunt promovate, potrivit celor de la Avast, și pe Instagram. Ei au raportat aplicațiile atât către Google și Apple și, de asemenea, fac apel către părinți să fie atenți la aplicațiile pe care le descarcă copiii lor.

”Este important ca părinții să vorbească cu copiii lor despre aplicații înainte de a le descărca. Ar trebui, de asemenea, ca aceștia să ceară permisiune pentru fiecare, pentru a evita expunerea la pericole.”, a mai precizat specialistul de la Avast.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet