În urma provocării lansate de organizatorii festivalului, participanții care au venit din afara comunei au cumpărat tricouri și au donat peste 7.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru amenajarea unui parc de joacă pentru copii și a unui loc de întâlnire la Bogata, localitate devenită celebră după gafa făcută de rapperul Snoop Dogg pe Instagram.

Autoritățile locale și localnicii nu s-au lăsat mai prejos și au oferit în schimb participanților, gratuit, mâncare tradițională, constând în gulaș de porc, jumări, celebra slănină de Bogata care deține trei medalii de aur la târguri de profil, pâine cu untură, cu ceapă roșie și cu castraveți murați. Nu a fost uitată nici noutatea festivalului, Porchetta de Bogata, realizată după o rețetă italiană, însă adaptată la realitățile comunei de către chef Cristian Păpușel, împreună cu primarul Laszlo Barta și cu consilierul acestuia, Marian Moscaliuc.

Turiștii sosiți în comună în grupuri organizate nu au dus lipsă de informații, întrucât profesorii de la școala din localitate au fost adevărați ghizi și le-au arătat frumusețea zonei, le-au descris comuna ca fiind o peninsulă, înconjurată din trei părți de râul Mureș, însă și cel mai scurt tunel de tren din lume, care are doar 4 metri.

Pentru a nu uita care e motivul care i-a adus la Bogata, participanții l-a festival s-au fotografiat cu un Snoop Dogg din carton, în mărime naturală.

În ciuda numărului mare de turiști care au asaltat comuna, care are doar 2.000 de locuitori, și a numărului mare de mașini, până la încheierea festivalului nu s-a semnalat niciun eveniment nedorit.

Duminică, la Jazz in the Park au concertat Jazzybirds, Les Nuages, Danaga și Maria Răducanu.

Directorul festivalului, Alin Vaida, a declarat că organizatorii au fost provocați de un fan, imediat după ce Snoop Dogg a greșit check-in-ul, iar din acest motiv au mutat festivalul de la Cluj la Bogata. El a spus că era mare păcat ca această întâmplare să rămână o glumă pe internet.

Recent, localitatea a devenit celebră pe internet datorită unei gafe a rapperului american Snoop Dogg, care a dat check-in pe Instagram în Bogata, județul Mureș, în loc de de Bogota, Columbia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și