Azi dimineață, în jurul orei 02.40, la P.T.F. Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul român Constantin D., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un microbuz marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Bulgaria.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, într-un spațiu special amenajat în podeaua microbuzului, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 2.000 pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 2.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, microbuzul în valoare de 18.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

În data de 26 martie a.c., în jurul orei 6.30, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Sarasău, judeţul Maramureş, a observat pe malul râului Tisa, trei persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei. Cu această ocazie au fost descoperite 18 colete care conțineau cantitatea de 9.850 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 115.300 lei.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului, judeţul Maramureş, au descoperit în apropierea frontierei de stat, ascunse în vegetație, două colete cu țigări.În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 11.700 lei.

În ambele cazuri ţigările au fost confiscate, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Citește și