Aceste pașapoarte siriene prezentate de „circa zece refugiați” au aceleași „caracteristici de falsificare” ca cele două aparținând atacatorilor sinucigași din atentatele de la 13 noiembrie orchestrate de organizația Statul Islamic, precizează tabloidul, care citează „surse guvernamentale”.

Este vorba despre pașapoarte autentice furate în 2013 la Raqqa, bastionul grupării jihadiste din nordul Siriei, înainte de a fi falsificate.

Potrivit Bild, autoritățile germane au pierdut urma acestor refugiați care au prezentat pașapoartele falsificate la intrarea lor în Germania înainte de atacurile din 13 noiembrie. Autoritățile nu i-au amprentat pe refugiați, însă au păstrat copii ale pașapoartelor lor.

Ministerul de Interne german a refuzat să comenteze cu privire la aceste afirmații "din motive tactice”, însă a subliniat că este conștient de riscurile și utilizarea pașapoartelor siriene falsificate.

„Având în vedere actualele mișcări migratorii către Germania, nu putem exclude faptul că printre refugiați se pot găsi de asemenea persoane implicate în acțiuni criminale, în crime de război, membri ai organizațiilor teroriste sau persoane cu vederi extremiste", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne german, Johannes Dimroth.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet