Tinerii români, care au luat startul joi de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, vor concura în raliul ce are ca scop strângerea de donaţii constând în echipament informatic, echipament medical şi obiecte care ajută la prevenirea îmbolnăvirilor pentru comunităţile sărace din Africa. Ei au plecat cu câteva donaţii din ţară şi cu speranţa să strângă şi mai multe pe traseu. Ardelenii, numiţi Transilvania 4 Africa se vor deplasa cu o maşină de terenşi patru motociclete şi vor parcurge, timp de două saptamani, 9 ţări si peste 9.000 de kilometri prin Europa şi Africa.

„A durat o jumătate de an pregătirea propriu-zisă, fizică a mașinii, psihică, în toate felurile și suntem bucuroși să fim la start. Tot timpul pot interveni probleme, la granițele din Senegal. Să sperăm că nu. Este o zonă de conflict în Mauritania, unde sunt gherile care își fac de cap”, a declarat Albert Deac, unul dintre participanţii la raliu, citat de citynews.ro. Echipa ardeleană a primit startul de la primarul Clujului, Emil Boc, care îi susţine în demersul lor.

Echipa transilvaneana va duce in Africa alimente, jucarii, dar si 200 de calculatoare, monitoare, imprimante si produse IT donate de Universitatea Sapientia. Toate acestea vor ajunge la doua scoli, doua spitale si o universitate din Banjul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și