Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian a fost înştiinţat despre aceste lucruri şi aşteaptă acum ca primarul Vasile Mârza să respecte legea.

”Mi-a venit încheierea de şedinţă de Consiliu Local în care s-au luat trei hotărâri de Consiliu Local. Am dat aceste trei hotărâri adoptate la Biroul Juridic din cadrul Prefecturii Maramureş şi am să le atac

în contencios-administrativ. Primarul din Rozavlea ar trebui acum să respecte legea, să ia în discuţii cele 7 demisii şi să ia act că în momentul de faţă Consiliul Local Rozavlea este în blocaj.

Ar trebui la prima şedinţă să convoace consilierii locali, să se constate demisiile celor 7 şi să vadă dacă se poate merge pe formula supleanţilor. Dacă sunt trei şedinţe ordinare în care nu se adoptă nicio hotărâre de Consiliu Local, atunci se constată dizolvarea Consiliului Local. Trebuie trei şedinţe ordinare, asta înseaamnă trei luni de zile”, a declarat prefectul jude]ului Maramureş, Anton Rohian.

De cealaltă parte, secretarul Primăriei Rozavlea, Mârza Ioana a declarat că la şedinţa de Consiliu Local din data de 2 februarie a avut obiecţii cu privire la legalitatea şedinţei, dar aleşii locali prezenţi nu au ţinut cont de aceste obiecţii.

”A fost o şedinţă în data de 2 februarie în care au fost 5 consilieri locali. Am avut atunci nişte obiecţii de care nu s-a ţinut cont. S-a luat act de demisiile celor 7, dar nu a fost cvorum. Noi acum aşteptăm ca Instituţia Prefectului să verifice legalitatea celor trei

proiecte de hotărâre adoptate în acea şedinţă care au fost pe ordinea de zi. Cei 7 şi-au depus demisiile în data de 26 ianuarie. Motivele nu le cunosc”, a declarat Mârza Ioana, secretar Primăria Rozavlea.

Mai trebuie spus că în momentul de faţă se aşteaptă o decizie de la Premierul Victor Ponta şi ministrul MAI Gabriel Oprea, cei doi trebuind să anunţe data la care vor avea loc alegeri în Săpânţa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și