"S-a vorbit spre amenzi. Amenda în euro este de 4.000 de euro. Această amendă, dacă se încalcă de mai multe ori regula, persoana iese din casă şi este prinsă de mai multe ori, se dă de mai multe ori, dacă este necesar. Au fost aplicate la Hunedoara două amenzi la două persoane care au declarat că sosesc din Italia din zona neafectată de risc şi în urma verificărilor s-a stabilit că provin din zona afectată şi aflată în carantină. La Călăraşi, două persoane au declarat la intrarea în ţară că se vor autoizola la domiciliu, însă până în acest moment nu au ajuns la locul indicat", a spus Arafat într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

El a precizat că la Suceava a existat un caz similar, însă Poliţia de Frontieră urmăreşte toate cursele şi poate să cunoască pentru fiecare persoană care este originea zborului, fie că este vorba de Italia sau altă zonă sub incidenţa carantinei.

"Ieri au fost foarte multe presiuni din partea unor pasageri pentru a evita măsura carantinei. Nu am acceptat nicio excepţie. Niciuna! Nu pentru că nu înţelegem, că suntem răi, ne gândim într-o singură direcţie, dar în momentul în care acceptam o excepţie, aceasta devine regulă apoi. Şi rugăm pe cei care vin în România din zonele afectate să înţeleagă acest lucru. Nu putem face excepţii. Familiilor care sunt cu copii li s-au asigurat camere în care să stea împreună cu copiii, dar la locul de carantină", a mai spus Arafat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și