Steluţa Vişan Ciobotea, acum în vârstă de 35 de ani, a venit pe lume în anul 1978, exact în perioada când tânărul profesor de teologie Dan Ilie Ciobotea (abia intrat în monahie sub numele de Daniel) se pregătea să plece ca lector la Institutul Ecumenic de la Bossey, în Elveţia. De atunci, actualul patriarh s-a ocupat într-o discreţie totală de Steluţa Ciobotea, care nu numai că-i poartă numele de mirean, dar are acelaşi prenume, Steluţa, ca cel al mamei înaltului ierarh. Din păcate, copila s-a confruntat de mică cu nişte afecţiuni neremediate nici până astăzi şi, deşi se spune că este tobă de carte, cu o educaţie excepţională, are o deformaţie a coloanei vertebrale care îi îngreunează mersul şi îi produce multă suferinţă.

Până să izbucnească scandalul, Steluţa era cunoscută ca nepoata Patriarhului, fiind trecută în acte drept fiica Floarei Vişan Ciobotea, sora Prea Fericitului Daniel, alături de care locuia în Bucureşti. După ce a terminat facultatea, Steluţa l-a cunoscut pe tânărul Costel Ispas din comuna Godeni, satul Coteşti. Tânăra susţine că, după ce părinţii ei au aflat că e însărcinată, ar fi dat-o afară din casă şi au trimis-o la casa iubitului din Coteşti, Argeş. „Familia mea m-a dat în judecată, dorind să o pună pe sora cea mică curator pentru mine, pe motiv că aş fi nebună. Din luna a şaptea de sarcină au început să mă tot cheme în judecată pe acest motiv, însă scopul lor este altul. Vor să pună mâna pe averea mea, deoarece Patriarhul mi-a lăsat mie tot ceea ce are. Ştiu că şi casele din Bucureşti sunt, în proporţie de 80%, pe numele meu”, spune Steluţa.

Floarea Vişan Ciobotea, sora Patriarhului şi mama Steluţei, a negat în tot acest timp ipoteza că fiica sa ar fi, de fapt, a Patriarhului şi susţine că tânăra este influenţată de diverse persoane din jurul ei.

„Se ştia de mult că sunt fata lui... încă de pe vremea lui Ceauşescu. în plus, ce motiv ar fi avut Patriarhul să aibă atâta grijă de mine? De când eram mică mă vizita, îl vizitam, îmi cumpăra tot felul de lucruri... De cele mai multe ori îmi lua cărţi, dar îmi aducea şi tot felul de suveniruri sau chiar bijuterii din străinătate, atunci când pleca”.

După aproximativ un an de la dezvăluirea faptului că Patriarhul Daniel, Întâistătătorul Bisericii Române, are o fiică care trăieşte în Argeş, lucrurile nu par deloc să se fi simplificat, chiar dacă a existat o perioadă în care peste respectivul subiect s-a aşternut liniştea. Steluţa Vişan Ciobotea, care anul trecut a dat naştere unei fetiţe ai cărei naşi au fost nimeni alţii decât Prinţul Paul de România şi Prinţesa Lia, s-a hotărât să pună capăt acestui scandal şi să-i ceară Patriarhului Daniel să facă testul ADN, pentru a se demonstra că este tatăl ei.

Citiți întregul articol pe cotidianul.ro, dând clic pe SURSA articolului (colț stânga sus, sub titlu).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și