În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna noiembrie 2021, cei doi inculpați, ambii cu dublă cetățenie ucraineano-română, împreună cu alți cetățeni ucraineni, au constituit un grup infracţional organizat și au acţionat împreună şi în mod coordonat în vederea racolării, îndrumării, călăuzirii, transferului, adăpostirii şi transportului unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu scopul de a obține beneficii financiare substanțiale.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada 04.11.2021 - 27.11.2021, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, membrii grupării au preluat, călăuzit, adăpostit, transportat și îndrumat un număr de 24 migranți, cetățeni originari din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia, care au pătruns în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona verde.

La data de 26.11.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava și polițiști de frontieră din cadrul STPF Suceava au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia au preluat din zona graniței de stat româno-ucrainene un număr de 5 migranți pe care i-au transportat, ulterior, pe raza municipiului Rădăuți.

La data de 27.11.2021, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor 2 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.Totodata, celor cinci cetățeni din Bangladesh le-a fost întocmita lucrare penală pentru trecere ilegală a frontierei de stat. In cursul zilei de azi aceștia au fost predați autorităților de frontiera ucrainene, in baza Acordului de Readmisie.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și