"Mi se pare că e un job stabil şi ai o continuitate de viitor, plus că îmi place haina militară", a declarat Alexandru, unul dintre candidaţi. Cu aceste gânduri a venit astăzi Alexandru să susţină probele sportive pentru recrutare în Armata Română. Alături de el, alţi zeci de candidaţi au încercat să arate că merită să îmbrace haina militară. Elena este din Năvodari şi a decis să intre în armată la 39 de ani. Susţinută de soţul ei, ea a renunţat la jobul de recepţioneră, pentru a deveni cadru militar.

Peste 4.000 de posturi au fost scoase la concurs în 34 de judeţe şi Bucureşti

"Am venit de la traseul de rezistenţă. Am luat toate probele, inclusiv psihologicul şi acum sunt nerăbdătoare să servesc patria. Mi-am dorit foarte mult să îmbrac uniforma militară", a declarat Elena, candidată. Probele sportive i-au solicitat la maximum pe candidaţi. "Noi evaluăm la proba sportivă, ce constă într-un traseu militar aplicativ, după cum bine puteţi vedea în spatele meu, şi alergarea pe o distanţă de 2 kilometri", a declarat Gabriela Nohai, ofiţer de informare.

Anul acesta, peste 4.000 de posturi au fost scoase la concurs în cadrul Armatei Române, în 34 de judeţe şi Bucureşti. Angajările masive vin ca urmare a valului de ieşiri din funcţie din ultima perioadă. Anul trecut, Armata a pierdut 6.600 de angajaţi, iar anul acesta peste 3.600. Cei mai mulţi militari au demisionat sau au ieşit la pensie, pe fondul reducerii vârstei de pensionare. Activităţile de recrutare în Armata Română continuă până la finalul lunii, în unităţile militare din ţară. Cei care doresc să intre în armată, trebuie să îndeplinească toate condiţiile necesare şi să treacă probele sportive.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și