„Misiunea se pregăteşte să desfăşoare activităţile de anchetă la faţa locului începând cu 26 august. Secretarul-general Ban Ki-moon a dat instrucţiuni ca misiunea condusă de dr. (Aake) Sellstrom, care se află în prezent la Damasc, să îşi concentreze atenţia pe elucidarea faptelor referitoare la incidentul din 21 august, cu prioritate absolută”, se precizează în comunicatul ONU.

Regimul sirian şi-a dat, duminică, acordul ca inspectori ai Organizaţiei Naţiunilor Unite /ONU/ să ancheteze imediat pe marginea afirmaţiilor privind utilizarea de arme chimice lângă Damasc, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe al Siriei.

O ofensivă a fost lansată miercuri în Ghouta orientală şi la Mouadamiyat al-Cham, sectoare aflate în mâna rebelilor, la periferia Damascului. Opoziţia a invocat 1.300 de morţi şi a acuzat regimul de la Damasc, care a dezminţit categoric utilizarea de gaze toxice.

Comunitatea internaţională a făcut un apel la ONU, experţi ai căreia au sosit cu câteva zile înainte în Siria, să verifice la faţa locului aceste acuzaţii.

Citește și