Potrivit unui comunicat al armatei ucrainene, pozițiile sale au fost ținta, în noaptea de marți spre miercuri, a unor `tiruri cu mortieră de 120 de mm` în localitățile Piski, Opitne, Avdiivka, nu departe de ruinele aeroportului din Donețk, scena unor lupte grele timp de mai multe luni înainte ca rebelii proruși să preia controlul său.

Armele de calibru mai mare de 100 de mm trebuie retrase de pe linia frontului în baza ultimelor acordurile de pace semnate la Minsk la 12 februarie, informează Agerpres.

Tiruri au fost de asemenea înregistrate în satele Cermalik și Sirokine, nu departe de Mariupol, port strategic la Marea Azov și ultimul oraș important din zona de conflict sub controlul Kievului, a informat armata ucraineană.

Cucerirea portului Mariupol ar fi o etapă cheie în vederea construirii unui pod terestru între Rusia și peninsula ucraineană Crimeea, anexată în urmă cu un an de Moscova, însă foarte dependentă de Ucraina în ceea ce privește aprovizionarea cu apă și energie.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a confirmat în această săptămână retragerea unei cantități importante de armament greu de ambele părți în zona de conflict din estul Ucrainei unde peste 6.000 de persoane, în cea mai mare parte civili, au murit în cele 11 luni de conflict.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și