În plus, formarea unor specialiști în domeniul confecţii textile va contribui la dezvoltarea economică a regiunii prin atragerea investitorilor și a micilor antreprenori, oferindu-le acestora forţă de muncă specializată. Activităţile pe care le vom desfășura în cadrul atelierului de confecţii textile sunt: - pregătirea ţesăturilor şi tricoturilor pentru croit, - operaţia de croire -operații de confecționare și finisare produse textile - operații de țesere manuală, - activități de broderie și coasere manuală

Cauză

Nevoile elevilor, a persoanelor implicate în proiect, cu beneficii ulterioare pentru absolvenţi şi pentru comunitatea locală sunt: 1-creşterea gradului de aplicabilitate a cunoştinţelor teoretice prin dotarea corespunzătoare a atelierului de pregătire practică; 2-sporirea atractivităţii activităţilor practice; 3-creşterea gradului de motivare a elevilor de a participa la stagiile de pregătire practică cu accent pe spiritul competiţional şi metode atractive şi realiste de lucru; 4-reducerea perioadei de timp necesară adaptării absolvenţilor la cerinţele locului de muncă; 5-sporirea interesului agenţilor economici pentru implicarea în parteneriate cu unitatea noastră şcolară în vederea atragerii elevilor spre locul de muncă, fiind astfel asigurat personalul calificat.

Nevoile au fost identificate de persoanele implicate în proiect, acestea fiind intermediarii în relaţia elevilor cu partenerii economici, cunoscând cerinţele reale ale

Sustenabilitate

Maşinile ce vor fi achiziţionate rămân în uzul şcolii, utile pentru o pregătire de calitate a generaţiilor viitoare de elevi, iar şansa ca absolvenții de gimnaziu să aleagă această specializare va creşte. Cursanţii vor putea confecţiona diferite obiecte vestimentare, obiecte de artizanat pentru concursuri, expoziţii, târguri de specialitate, astfel încât să-şi formeze abilităţile necesare pentru angajare după absolvire.

În perioada vacanţelor, atelierul poate fi închiriat unor terţi, iar veniturile obţinute vor asigura mentenanţa utilajelor. Dotarea atelierului aduce prestigiu liceului în cadrul ofertei educaționale. În cadrul orelor de instruire practică, elevii au șansa de a păstra și de a promova tradițiile din zonă prin confecționarea de obiecte de artizanat: trăistuțe, baiere, zgărdane, brățări, brâie, preșuri, carpete, obiecte decorative.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și