„Pentru 2014 vom propune consiliului ASF și comisiei parlamentare de specialitate reducerea salariilor cu 50%”, a declarat, marți, președintele ASF, într-o conferință de presă.

El a precizat că salariile conducerii ASF au fost și în 2013 la jumătate față de salariile fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) în 2012.

În 2012, președintele CSA, a avut un salariu lunar de aproape 30.000 de euro, în 2012 președintele ASF a avut un salariu lunar de 14.000 de euro, iar pentru 2014, salariul propus va fi de 7.000 de euro.

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat, recent, efectuarea unei anchete parlamentare asupra politicii de resurse umane și a salarizării personalului Autorității de Supraveghere Financiară, în urma unor informații apărute în presă, potrivit cărora un număr important de angajați ai ASF sunt "rude apropiate ale politicienilor de rang înalt din România".

"Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) solicită Parlamentului Romaniei să înființeze de urgență o comisie parlamentară de anchetă a politicii de resurse umane și a salarizării personalului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Solicitarea survine în urma apariției în presă a mai multor informații cu grad ridicat de credibilitate, care vorbesc de faptul că un număr important de angajați și consilieri ai ASF sunt rude apropiate ale politicienilor de rang înalt din România, ceea ce alimentează suspiciunile legate de caracterul clientelar al angajărilor și de abandonarea principiilor de competență profesională, care ar trebui să guverneze activitatea acestei instituții de bază a pieței financiare", arată un comunicat al AURSF, remis, la începutul acestei săptămâni, AGERPRES.

Aceleași informații din mass-media sugerează că, în cadrul ASF, există salarii brute care ajung până la zeci de mii de euro lunar, prime de vacanță, de sfârșit de an etc., situație care ar trebui clarificată, consideră AURSF.

AURSF reprezintă consumatorii de servicii financiare în obținerea de despăgubiri pentru daunele suferite prin utilizarea produselor sau serviciilor oferite de bănci, companii de asigurări și alte instituții financiare, bancare sau nebancare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet