Astro, al cărui nume real era Terence Wilson, a cântat alături de UB40 până în 2013, când s-a alăturat unei alte trupe.

"Suntem complet devastaţi şi cu inimile frânte de durere vă anunţăm că mult iubitul Astro al nostru a murit astăzi după o scurtă suferinţă. Lumea nu va mai fi niciodată la fel fără el", a anunţat pe Twitter, sâmbătă seară, grupul său actual, UB40 featuring Ali Campbell & Astro.

Fostul său grup, UB40, a confirmat informaţia referitoare la decesul muzicianului britanic.

Un cover UB40 al cântecului "Red Red Wine" din repertoriul lui Neil Diamond a propulsat acest grup reggae în fruntea clasamentelor muzicale de la sfârşitul anilor 1980 şi s-a vândut în peste 100 de milioane de copii la nivel mondial.

Numele acestui grup, înfiinţat în 1978 la Birmingham, face trimitere la formularul folosit în Marea Britanie pentru a primi indemnizaţia de şomaj - Unemployment Benefits, Form 40.

Toboşarul Jimmy Brown a declarat în acest an pentru cotidianul The Guardian că grupul UB40 a fost monitorizat de serviciile de informaţii interne din Marea Britanie.

"MI5 ne-a pus telefoanele sub ascultare şi ne-a monitorizat locuinţele. Noi nu plănuiam o revoluţie, dar dacă ar fi avut loc o revoluţie, ştiam de ce parte ne vom afla", a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și