Conform vasiledale.ro, o cabană cu două etaje au fost distrusă prin incendiere, un câine de pază a fost și el incendiat și ucis, paznicul a fost sechestrat, motoarele a 7 utilaje au fost distruse după ce au fost trase zeci de focuri de armă în motoare.

Mai mult, două utilaje și o mașină de teren au fost distruse de flăcări deoarece erau parcate în apropierea cabanei aprinse.

Totul ar fi pornit de la o licitație publică la care au participat mai multe firme, printre care și firma a cărei cabană a fost incendiată. Aceasta a și câștigat licitație. Administratorul firmei ne-a declarat că încă de vineri au primit amenințări cu moartea și cu incendierea și că a depus plângere la parchet, dar că nimeni nu a mișcat un deget. Tot aceștia susțin că focurile de armă ar fi fost trase cu arme de război de proveniență ucraineană.

Acum echipe complexe de criminaliști și ofițeri de la arme explozibili și substanțe toxice au plecat de la IPJ Maramureș spre Vișeu de Sus.

ACTUALIZARE - Ce spune IPJ Maramureș

O echipă complexă de cercetare s-a deplasat în zona Valea Vaserului, pentru a efectua verificări cu privire la faptele reclamate de administratorul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul exploatărilor forestiere.

Acesta a sesizat faptul că, în cursul nopții, mai multe utilaje de exploatare a materialului lemnos precum și o cabană a muncitorilor, deținute în zona respectivă, ar fi fost distruse de către mai multe persoane.

Menționăm că accesul în zona respectivă este greu accesibil, putându-se efectua doar cu drezina și apoi pe jos, iar acoperirea cu semnal de telefonie este redusă, fapt pentru care vom reveni cu informații în momentul în care polițiștii deplasați la fața locului vor putea să comunice cele constatate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și