Atacul a avut loc într-o localitate din nord-vestul Siriei, într-o zonă controlată de rebeli. Aici a fost împrăștiat un gaz, care a după ce a fost inhalat a provocat moartea a 37 de persoane, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. Deocamdată nu se știe exact despre ce substanță este vorba. Activiștii din zonă au postat pe rețelele de socializare imagini cu cei care au murit de asfixiere.

Observatorul Sirian a citat surse medicale care au spus că cei afectați au leșinat, au vomitat și au făcut spume la gură, toate simptome ale inhalării unui gaz toxic. Majoritatea victimelor au fost civili.

Nu se știe exact care a fost sursa atacului. Observatorul Sirian, care urmărește cum sunt afectați sirienii de conflictul civil din țara lor, spune că gazul a fost dispersat fie de guvernul sirian, fie de aeronave ruse.

Guvernul sirian a negat în repetate rânduri că ar fi folosit arme chimice asupra populației. Totuși, o anchetă a ONU și a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice a concluzionat că forțe guvernamentale au folosit gaze pe bază de clor asupra populației de cel puțin trei ori între 2014 și 2015.

Provinci Idlib, unde a avut loc atacul, este controlată de mai multe organizații rebele. Regiunea este vizată des de atacuri aeriene de către guvernul sirian, aliatul său, Rusia, și coaliția anti-ISIS condusă de SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet