Acest incident ”nu a cauzat pagube grave” şi nici răniţi, precizează el şi acuză forţele ucrainene de acest atac. Acesta este al doilea atac cu dronă vizând sediul Statului Major al Flotei ruse la Marea Neagră din Sevastopolo în mai puţin de o lună.

La 31 iulie, o dronă a căzut în curtea Statului major al Flotei, a rănit cinci angajaţi şi a condus la anularea tuturor festivităţilor prevzăute atunci cu ocazia Zilei Flotei ruse. Ucraina, acuzată de Rusia de acel atac, a dezminţit orice implicare şi a respins aceste acuzaţii drept o ”provocare”.

Incidentele de securitate din Crimeea, tot mai dese
Acest nou atac are loc în contextul în care explozii şi atacuri care vizează infrastructuri militare ruse se multiplică în Crimeea. Joi seara, forţe ruse au doborât o dronă, în apropierea unui aerodrom militar de la Sevastopol. Marţi, explozii au avut loc la o bază militară şi la un depozit de muniţie în Crimeea, pe care Rusia le-a denunţat drept un act de ”sabotaj”.

La începutul lui august, explozii ale unor muniţii destinate aviaţiei militare, în apropiere de aerodromul militar Saki, în Crimeea, s-au soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi. Sistemul de apărare antiaeriană a fost activat sâmbătă la Ievpatoria, în vestul Crimeei, potrivit guvernatorului peninsulei, Aleksei Axionov. Acest incident ”nu a cauzat nici pagube şi nici răniţi”, dă el asigurări într-o postare pe Telegram.

În primele zile ale ofensivei în Ucraina, Rusia a cucerit o parte a sudului acestei ţări - regiunea Herson, situată lângă Crimeea anexată în 2014. În ultimele săptămâni, forţe ucrainene au trecut la o ofensivă în sudul Ucrainei, cu scopul de a recuceri aceste teritorii şi au înregistrat unele succese.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și