După protestele de miercuri seara (11 noiembrie a.c.), patru dintre protestatari au fost bătuți în stil mafiot, probabil pentru a descuraja continuarea protestelor, care deja „deranjează” mai mult decât a fost calculat.

După încheierea protestelor de miercuri seara, în timpul cărora jandarmii sigheteni au asigurat cu profesionalism ordinea publică și au înlăturat din rândul protestatarilor elementele turbulente, tinerii au plecat către casele lor. Din păcate, pe drum patru dintre aceștia au fost atacați, în mod izolat.

O tânără a fost lovită cu o bâtă în cap de către o persoană cu fața acoperită, timp în care i s-au adus injurii și i s-a spus să stea acasă să nu umble la proteste. O altă fată a fost lovită puternic cu pumnii în cap și în față, fiind înjurată și amenințată să stea acasă.

Tot în cursul zilei de ieri, 11 noiembrie a.c., doi tineri au fost atacați de către un grup de șapte persoane cu bâte și cuțite, unul dintre aceștia fiind rănit, suferind tăieturi de cuțit la nivelul feței. Conform declarațiilor unor martori, se pare că grupul de șapte atacatori a fost format și din persoane de etnie rromă.

Câțiva protestatari au declarat pentru Sighet 247 că aceștia sunt convinși că atacurile de tip mafiot sunt comandate de către anumite persoane care doresc ca protestele să nu mai continue, pentru a nu se cere demisia conducerii administrației sighetene. Se pune întrebarea cine are oare interesul ca în Sighet să înceteze protestele?

Victimele sunt hotărâte să solicite documente medicale doveditoare de la medicul legist și să depună plângere la Poliție. Dată fiind gravitatea celor petrecute, noi considerăm că se impune demararea de investigații de către Poliție din oficiu. Situația devine tot mai gravă pe zi ce trece, putând exista riscul producerii unor violențe nemaiîntâlnite în urbea sigheteană, violențe la scară largă, în care s-ar putea utiliza nu doar forța fizică, ci și arme albe, bâte etc.

Considerăm că Poliția ar trebui să intre în stare de alertă și să întărească măsurile de pază și ordine în municipiu, în special pe timpul nopții. Oricum siguranța pe străzile din municipiu lasă de dorit, după lăsarea întunericului fiind o adevărate aventură să circuli pe străzi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția evenimentelor în această cauză.

Citește și

loading...