Autoritățile locale au confirmat, marți dimineață, decesul a trei victime și anihilarea unui atacator. Atacul a avut loc în ultima seară dinainte de carantina care urma să intre în vigoare de la miezul nopții. În aceste condiții, pe străzile din centrul capitalei austriece și pe terase se aflau mulți oameni.

Doi bărbaţi şi o femeie au murit în atacurile din centrul Vienei. Ministrul austriac de interne a dat vina pe un simpatizant al Statului Islamic, singurul atacator cunoscut până la această oră, cel care a și fost împuşcat mortal de poliţişti.

Karl Nehammer, șeful poliţiei din capitala austriacă, a declarat marţi dimineaţă într-o conferinţă de presă că seria de atacuri a fost comisă de cel puțin un „terorist islamist”, într-o încercare de a slăbi sau diviza societatea democratică a Austriei. El a repetat apelurile ca localnicii să rămână marţi acasă.

Poliția a adăugat că atacul este considerat ca având „motive islamiste”, iar atacatorul ucis avea asupra lui o armă de asalt și mai multe pistoale. El avea și o vestă explozivă, care însă era falsă. Apartamentul acestuia a fost percheziționat în cursul nopții.

Polițiștii au adăugat că analizează imaginile de pe camerele de supraveghere și cele surprinse de localnici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și