Autorităţile siriene nu au specificat ce măsuri vor lua împotriva Israelului. Armata israeliană nu a confirmat sau negat afirmaţia Siriei conform căreia a atacat nord-vestul capitalei siriene.

"Nu comentăm aceste informaţii", a declarat un oficial militar israelian.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de atacuri, însă a afirmat că "ONU nu este în poziţia de a verifica singură ceea ce s-a întâmplat", a declarat purtătorul său de cuvânt.

Într-un interviu exclusiv pentru CNN, ministrul Afacerilor Externe din Siria, Faisal al Mekdad, a declarat că atacurile reprezintă o alianţă între teroriştii islamici şi Israel.

După o întâlnire de urgenţă în Siria, ministrul Informaţiei siriene Omran al-Zoubi a declarat la televiziunea de stat că atacurile "deschid larg uşa pentru toate posibilităţile".

Israelul a efectuat un atac aerian în noaptea de sâmbătă spre duminică în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, a anunţat duminică un oficial de rang înalt israelian, sub acoperirea anonimatului. Armata israeliană a vizat trei obiective militare la vest de Damasc, a afirmat duminică o sursă diplomatică de la Beirut.

Presa americană a anunţat vineri că aviaţia militară israeliană a efectuat un raid joi sau vineri în Siria, vizând cel mai probabil armament destinat Hezbollah.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet