Un nou val de mesaje ce conțin virusul bancar Dyre vizează clienți ai instituțiilor financiare din mai multe țări, printre care și România. Odată instalat, virusul fură datele de autentificare la serviciile de e-banking. Băncile locale vizate au o cotă de piață cumulată de circa 40%. Utilizatorii de servicii de e-banking sunt invitați să descarce un fișier malițios de tip arhivă conținând un executabil, care provine de la un consultant fiscal. Mesajul pretinde a fi o continuare a unei discuții purtate anterior și le sugerează clienților să descarce cu prioritate fișierul pentru a finaliza o tranzacție financiară. Un al doilea mesaj susține că trimite documentația financiară a clientului și îi cere să verifice autenticitatea tranzacțiilor. Al treilea mesaj informează clientul despre sancțiuni contravenționale impuse companiei pe care o deține, invitându-l să ia la cunoștință lista abaterilor, explică specialiștii Bitdefender.

Potrivit sursei citate, virusul Dyre a apărut pentru prima dată în 2014 și se instalează pe computerul utilizatorului, devenind activ doar atunci când acesta își introduce datele pe un site specific, de cele mai multe ori în pagina de autentificare a unei instituții bancare.

Atacul vizează și clienți ai unor instituții financiare și bancare importante din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Australia și Franța.

Conform Bitdefender Labs, 19 milioane de e-mailuri au fost trimise, în numai trei zile, de pe servere din SUA, Taiwan, Hong Kong, Danemarca, Rusia, China, Coreea de Sud, Marea Britanie și Australia.

Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante și eficiente game de soluții de securitate informatică atestate pe plan internațional. Încă din anul 2001, compania este unul dintre liderii industriei de securitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și