Benzi de circulație lărgite

Șoferii maramureșeni trebuie să știe că lucrările care se vor face acolo în următoarele două luni de zile vor fi de bun augur, anumite porțiuni de drum național, atât pe urcare, cât și coborâre urmând a fi lărgite.

Vor fi amenajate și peste șapte parcări. „Vor fi câteva parcări acolo care să ne facă cinste. Vor fi cred undeva la șapte parcări, dar vom avea și două mai mari. Una care să aibă cântar pentru depășirile de gabarit și una pentru odihna șoferilor cu acel tahograf pe care îl au în dotare mașinile pe care le conduc. Pentru parcarea cu cântar deja am vorbit cu poliția. Cele două parcări vor fi amenajate în vârful Pasului Gutâi, că acolo avem loc mai mult. Facem drumurile, totul e perfect, dar ele sunt făcute pentru 20-25 tone, nu pentru 60 tone. De asta facem drumurile praf. Mașinile acestea de 50 sau 60 tone creează un derapaj din punctul de vedere al rezistenței drumului. Noi nu avem drumuri pentru tonaj de 50 sau 60 tone. Și tot reparăm drumurile pe care le strică mașinile astea mari. De asta avem nevoie de parcare cu cântar”, a concluzionat Rohian.

Vă reamintim că Drumul Național 18 care leagă Baia-Sprie de Sighet ar urma să fie finalizat în 2016, acesta urmând a fi al doilea tronson de Drum Național 18 care este finalizat, celălalt fiind Sighet – Moisei.

„Știe toată lumea că Gutâiul se închide în 15 august, timp de o lună. Până atunci se lucrează la podețe, la scurgerile de pe versanți, la exproprierile care se vor face și la defrișările care se impun. În acea lună, 15 august - 15 septembrie se va turna asfaltul. Partea legată de șanțuri, terasamente, acele lucrări din piatră care există acolo pentru siguranța circulației rutiere, toate acestea vor fi gata până în mai 2016, când va avea loc recepția finală a celor 56 km de drum național modernizat Baia-Sprie - Sighetu Marmației”, a declarat prefectul jude]ului Maramureș, Anton Rohian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și