O sursă din serviciile de securitate turce a declarat pentru Reuters că este posibil ca cel puțin unul din cei trei atacatori sinucigași de la aeroportul internațional Ataturk să fie cetățean străin. „Cercetăm posibilitatea implicării unor străini. Este foarte probabil ca cel puțin unul dintre ei să fie străin, dar ancheta este în desfășurare”, a declarat sursa, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Forțele poliției din Istanbul au efectuat descinderi simultane la 16 adrese din oraș, a mai indicat agenția de presă turcă, fără să precizeze naționalitatea celor trei străini reținuți.

Agenția de presă Anadolu, citată de Reuters, a relatat anterior că poliția turcă a efectuat raiduri în cadrul celulelor suspectate de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) la Istanbul și Izmir, oraș de pe coasta Mării Egee.

Echipe ale poliției antitero, conduse de ofițeri din forțele speciale, au efectuat raiduri în trei cartiere muncitorești din Istanbul — Pendik, Basaksehir and Sultanbeyli.

Nouă militanți suspectați că ar fi avut contacte cu membri ai Statului Islamic în Siria au fost reținuți în trei districte din Izmir, potrivit Anadolu. Aceștia au fost acuzați de finanțare, recrutare și furnizare de sprijin logistic pentru gruparea extremistă sunnită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet