Şoferul autocamionului, un bărbat din Republica Moldova, circula singur în vehicul şi se îndrepta spre Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, iar în zona intersecţiei din localitatea Crasna a acceptat să-l ajute pe cel care îi făcuse semn să oprească.

"Prezumtivul autor a urcat în autocamion, călătorind doar câteva minute pe locul pasagerului, din partea dreaptă, după care, pretextând că nu doreşte să continue călătoria, a fost lăsat la o trecere la nivel cu calea ferată din comuna Olteneşti, în vecinătatea localităţii Târzii. Înainte să coboare, profitând de neatenţia şoferului, bărbatul cercetat ar fi sustras dintr-o borsetă, situată pe consola superioară a cabinei, mai multe sume de bani, respectiv 590 de euro, 350 lei şi 500 lei moldoveneşti. Conducătorul autocamionului şi-a continuat călătoria, iar când a realizat că a fost victima unei infracţiuni de furt a sesizat un echipaj de poliţie ce acţiona în zonă", se precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui.

Poliţiştii au depistat persoana bănuită în zona intersecţiei Crasna, pe sensul Bârlad - Vaslui. În urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului au fost găsite sumele de bani sustrase. Prejudiciul cauzat în urma săvârşirii infracţiunii a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vătămate.

Ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Huşi au luat faţă de bărbatul cercetat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, ulterior acesta fiind plasat sub control judiciar.

Poliţiştii efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, în vederea stabilirii şi probării activităţii infracţionale a bărbatului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și